På innsiden av utsikten mot Lofotens ville natur

Hotellet ligger på bryggekanten med utsikt til hav, himmel og fjellene i Lofoten. Grunntanken er at både bygningen og interiøret skal speile de eventyrlige omgivelsene.
.

Stein

Slitesterke materialer med tidløst uttrykk

Stein

Slitesterke materialer med tidløst uttrykk

.

Naturinspirert

Interiørløsningene er preget av samspillet med naturen

Naturinspirert

Interiørløsningene er preget av samspillet med naturen

.

Tekstiler

Fargerike tekstiler skaper en lun og behagelig atmosfære.

Tekstiler

Fargerike tekstiler skaper en lun og behagelig atmosfære.

Thon Hotel Svolvær er et samlingssted som skal skape kontakt mellom tilreisende og lokalbefolkning. Konseptets røde tråd er derfor åpenhet og transparens. Glassfasaden i første etasje opphever skillet mellom inne og ute og gjør at kystkulturen lever på begge sider av de store vindusfeltene.

Interiørløsningene er preget av samspillet med naturen og inspirert av nordlys, fjord og fjell når det gjelder farger og motiver. Slitesterke materialer med tidløst uttrykk er dominerende – f.eks. stein, nordnorsk grønn marmor og messing. Varighet og soliditet var et hovedhensyn ved alle materialvalg.

Det naturinspirerte konseptet er gjennomgående hele veien – også i  hotellrommene som med sine mørke overflater og fargerike tekstiler har en lun og behagelig atmosfære. I de lange hotellkorridorene gir mørke himlinger og klare vegger assosiasjoner til vinter så vel som til lyse sommernetter. Fargebruken minner om vann og nordlys.

Konferansesalen står i en særstilling. Den er innredet slik at VM i skreifiske kan arrangeres innendørs med publikum til stede.  Vanntette og stødige materialer sikrer at  både gulv og vegger tåler hard bruk, noe som bl.a. innebærer at gulvet er dekket med marmorfliser.

Universell utforming preger løsningene hele veien fra inngangspartiet og frem til hotellsengene.  Tilrettelegging og design går hånd i hånd, f.eks. har resepsjonsdisken integrerte, senkede partier. På hotellrommene er baderommene tilpasset både rullestolbrukere og synshemmede.

Interiørløsningene er preget av samspillet med naturen og inspirert av nordlys, fjord og fjell når det gjelder farger og motiver.

Lignende prosjekter