Boligutvikling: Kjøpers marked krever fellesarealer som skiller seg ut

Boligmarkedet har snudd, og boligutviklerne ser etter det lille ekstra som vekker markedets interesse. Nøkkelen ligger i prosjektets fellesarealer, mener interiørarkitekt MNIL Nicole Emblem.

Tidligere publisert på estatenyheter.no, av Interiørarkitekt MNIL Nicole Emblem

– Fellesarealene må få økt oppmerksomhet. Prosjektet må markedsføres som en helhet, og fellesarealer som skiller seg ut, gir mer omtale og økt synlighet.

 

Høy kvadratmeterpris skaper forventninger om gjennomgående kvalitet. Det er ikke nok å legge ressurser i flotte fasader – alt, innvendig som utvendig, må knyttes sammen til et harmonisk hele, understreker Nicole Emblem. Folk ønsker å være stolte av hjemmet sitt, og vi må aldri glemme at boligen starter ved ytterdøren.

Tre tips

Boligutvikleren må tilby mer enn selve leilighetene. Inngangsparti, trappehus, korridorer og garasjeanlegg må fremstå som en forlengelse av boenhetene. Det kreves nivåmessig symmetri mellom fellesarealene og boenhetene.

– For det første må det interiørmessige uttrykket stemme hele veien fra ytterdøren til over leilighetens dørstokk. Å skape hotellfølelse i fellesarealene, gjerne et lobby-preg, er derfor en god idé.

For det andre må farger og materialer være riktige og belysningen stemningsskapende. Materialene skal ikke bare se fine ut; de må også være gode å ta på og være slitesterke over tid.

– Sist, men ikke minst: Det skal være enkelt for beboere og gjester å orientere seg. Tydelig og dekorativ skilting ute og inne hever nivået på hele boligprosjektet samtidig som det er viktig med tanke å universell utforming.

Totalinntrykket

Når konseptet til slutt sys sammen, må det kle målgruppene det retter seg mot. Prosjekter som fra først til sist skiller seg ut og synliggjør hvem boligene er ment for, vil ha en konkurransefordel i dagens marked, mener Nicole Emblem.

Lignende nyheter