Familien bor i den tidligere vinfabrikken: Disse grepene har gjort leiligheten mer personlig

Lenge før leilighetene i den gamle vinfabrikken på Hasle var ferdige, hadde Camilla Bentzen og familien meldt sin interesse. Her ville de bo.

Tidligere publisert i Aftenposten, intervju med Camilla Bentzen, av Kirsti Ellefsen. Foto: Anne Elisabeth Næss.

Store høye fabrikkvinduer gjør leiligheten lys og luftig.

– Det var lange ventelister, og jeg vet det var mange som ikke fikk plass, forteller Camilla Bentzen.

 

Men hun og familien var blant de heldige.

 

I snart tre år har Camilla, Eivind, Olivia og Luna bodd i Vinslottet på Hasle i Oslo. Leiligheten har fabrikkpreg, 3,30 meter under taket og store vinduer.

Camilla Bentzen og familien har funnet seg til rette i boligkomplekset Vinslottet, og har ingen planer om å flytte.

Luna og Olivia skal snart i barnehagen, men vil gjerne vise frem rommene sine først. De har hvert sitt – fylt med kosedyr, leker og med heldekkende teppe på gulvet.

 

– Det har heldigvis vært lite omgangssyke, men det går an å vaske teppene så det har gått bra så langt, sier Camilla og smiler, mens Luna finner frem en bamse som snakker.

Olivia og Luna trives med hvert sitt rom med god plass, høye vinduer og myke tepper.

Tegnet egne løsninger

Farger og basisinnredning var allerede på plass da Camilla og familien flyttet inn, men hun har gjort mye for å sette sitt eget preg på boligen. Plassbygd hyllesystem og en sittenisje på kjøkkenet som Camilla har tegnet selv, glassdører i New York-stil, elektrisk peis og et badekar bestilt fra Danmark, er noen av de personlige innrednings-valgene.

Glassdørene i New York stil er et viktig element i boligen.

Det store soverommet til Eivind og Camilla har hotellpreg, med vegg-til-vegg teppe på gulvet, eget bad og en stor skyvedørsgarderobe. Og et bitte lite skrivebord.

 

– Jeg satt mye her under koronapandemien, men ikke så mye nå lenger.

Det er litt hotellfølelse på soverommet, med myke tepper og et mini-skrivebord.
Det er høyt under taket og god plass til oppbevaring.
Foreldresoverommet er innredet i rolige toner.

Heldekkende teppe på terrassen

I tillegg til takhøyden og de høye vinduene, er den store terrassen på 30 kvadratmeter noe av det beste med boligen, synes Camilla.

Den blir som en forlengelse av leiligheten. Her er det stor plass til å ha mange gjester, turne i turnringene, og spise ute i all slags vær. Tredekket på gulvet har Camilla byttet ut med et heldekkende teppe.

– Barna fikk flis i føttene av å gå på tregulvet, og jeg synes det er blitt mye lunere og hyggeligere med teppe.

Terrassen er overbygget, så regn og snø er ikke noe problem. Herfra er det utsikt ut til den felles atriumhagen med lekeområde, vegetasjon og spiseplass.

Den 30 kvadratmeter store terrassen er som et eget rom.

Til å være et hjem med to små viltre jenter, er det imponerende ryddig. Det er ikke bare for anledningen. Her er det sjelden rotete. Det skyldes to ting: at leiligheten har skjult oppbevaring i alle rom, og at Camilla er over gjennomsnittet opptatt av å ha det ryddig.

 

– Jeg er nok litt «ryddefreak». Jeg rydder hele tiden og klarer aldri å legge meg før alt rot er borte. Mannen min pleier å si at jeg rydder som om vi skal ha visning hver dag.

Rundt kjøkkenbordet er det plass til mange.
Der er mye mørke toner i boligen, og Camilla har valgt en klassisk stil.

Satser på plast

Det er mange planter, palmer og klatrende grønne vekster i leiligheten. Alle i plast.

– Jeg er har definitivt ikke grønne fingre, så her er alt fake, innrømmer Camilla.

– Det holder jo godt og blir mye billigere over tid.

På det ene av de to badene har Camilla forsøkt å skape jungelstemning, med jungel-tapet, grønne plastplanter og en ape som henger fra taket og holder en lyspære.

– Badet var jo nytt og fint, men veldig kjedelig, så jeg har forsøkt å gjøre det litt mer spennende og hyggelig, uten å måtte bygge om og kjøpe nye baderomsmøbler. Det eneste vi har investert i, er et badekar og nye kraner og dusjer som er mer eksklusive.

Camilla liker innslag av gull.
Badet har jungelstemning.

Camilla og familien ser for seg å bli boende i Vinslottet i mange år. To bad, to barnerom, en gigantisk veranda og sentral beliggenhet – på mange måter føler Camilla at dette er drømmeboligen.

– Det eneste jeg føler jeg mangler, er et vaskerom og et kontor. Men man kan jo ikke få alt.

Lignende nyheter