Kompakt og smart

Interiørarkitekt MNIL Frida Midttun Finnerud jobber hos Monn og bor i en treroms leilighet på 64 m2 i en gammel bygård fra 1935. Både gården og boligen har kvaliteter som gjorde det uaktuelt for henne og familien å flytte da de fikk barn. I stedet for å lete etter en større leilighet valgte de å investere i spesialtegnet innredning som gir maksimal arealutnyttelse og dekker mange behov på liten plass.

Frida er spesielt opptatt av å løse designtekniske utfordringer og glad i å tegne spesialinnredning som kan forandres etter behov. Dette prosjektet er et godt eksempel på hva det er mulig å få til.

Kjøkkenet ligger sentralt i leiligheten og har en lun og avslappende atmosfære med innslag av kobber og treverk. Hyllesystemet String er integrert i kjøkkeninnredningen for å skape en luftig overgang mot peisen.

 

Den originale åpne peisen og den store lampen i tre bidrar til den lune atmosfæren. Skjult i spisebordet ligger en ekstra bordplate som ved enkle grep gir plass til flere.

For å skjerme mot støy og gjøre rommene mer fleksible i bruk ble det laget skyvedører mellom gangen og kjøkkenet og mellom stuen og kjøkkenet. Skyvedørene i stuen har akustiske perforerte plater kledd med filt som demper lyd generelt, men også bedrer romklangen ved pianospilling.

En god arbeidsplass var viktig, og den ble lagt til kjøkkenet. En av de gamle teak-innkassingene ble bygget om til et skatoll som skjuler rot. Det kan åpnes og lukkes, og tar derfor liten plass når det ikke er i bruk. Arbeidsplassen er spesiell også fordi den er hev- og senkbar.

Et fleksibelt multimøbel gir god lagringsplass i stuen. Alle setene kan trekkes ut slik at møbelet endres fra grunn til dyp sofa med ekstra sengeplass. Under hyllen bak sitteplassene oppbevares overmadrass og sengetøy, og der finnes også en liten ladeboks til mobiler og ipader. Skuffene under setene skjuler blant annet leker, og i det ene hjørnet er det laget et uttrekkskap som også fungerer som bord.

 

Rommet til datteren kan tilpasses hennes livsfaser. Det er satt av plass til fremtidig voksenseng, og skrivebordet er tegnet slik at det kan fungere i mange år. Bordplaten har en dybde som egner seg for bærbar PC, og den kan enkelt justeres opp etter behov.

Mellom soverommene og gangen ble veggene flyttet. Det ble satt inn flere skapmoduler med lagringsplass i himlingen. En sittebenk med skuffer, plass til sko, knagger og bokser til småting forenkler hverdagen for alle.

 

Frida har siden studiene ønsket å jobbe i et hybrid-univers mellom kunst og design og gjorde alvor av det her. Mellom badet og skapmodulene ble det laget et fleksibelt oppheng som både er funksjonelt og tilfører et skulpturelt innslag. Denne veggen brukes som et supplement ved tørking av klær, og den gir ekstra plass til jakker når gjester kommer på besøk.

Soverommet har en integrert og hevet sengeløsning med oppbevaringsplass under, bak og i forlengelse av sengen. Det er tilagang til den innerste soveplassen via et trinn på kortenden som også skjuler en skuff.

 

Forrige eier hadde laget innkassinger i teak rundt alle radiatorene. Disse var veldig fine, men tok mye plass, og de ble redesignet for å passe inn i de nye løsningene. Møbelsnekker Nesje as hadde liggende en del ubrukt teak fra 70- tallet, og det gjorde at materialet kunne videreføres i noen av de nye elementene.

 

 

Lignende nyheter