På innsiden av over 100 år med historie

Faglig sett var dette prosjektet en drømmejobb. Den vakre, klassiske villaen fra 1904 er totalrenovert innvendig, og rundt 600 kvadratmeter har fått tilbake sitt opprinnelige preg, men med en moderne vri.
.

Oljet Eik

Gulvet har spesiallaget mønster og rammer inn interiøret. Det er utført i oljet eik heltre.

Oljet Eik

Gulvet har spesiallaget mønster og rammer inn interiøret. Det er utført i oljet eik heltre.

.

Taj Mahal-stein

Baren er dekket med eksklusiv Taj Mahal-stein som understreker boligens luksuriøse preg.

Taj Mahal-stein

Baren er dekket med eksklusiv Taj Mahal-stein som understreker boligens luksuriøse preg.

.

Nøytral

En dus og nøytral fargepalett lar alle de flotte innredningsdetaljene komme til sin rett.

Nøytral

En dus og nøytral fargepalett lar alle de flotte innredningsdetaljene komme til sin rett.

.

Messing

Messing gir et lunt preg og tilfører nødvendig kontrasteffekt.

Messing

Messing gir et lunt preg og tilfører nødvendig kontrasteffekt.

«Camilla og Ida i Monn har vært svært viktige bidragsytere inn i vårt omfattende renoveringsprosjekt. Monn har blant annet levert designtegninger, stil- og fargeutvalg, møbelplaner, fliser, tepper og mønstere. Vi opplever å ha fått gode tips og råd gjennom hele prosessen og har følt oss godt ivaretatt. Vi er svært fornøyde med sluttresultatet.»

 

Erling Løken Andersen og Shideh Andersen

Bygget har vært renovert flere ganger siden det ble oppført, og i veggene sitter det mye historie fra ulike stilepoker. Den mest kjente av de tidligere eierne var skipsreder Sigval Bergesen, som i samarbeid med den like kjente arkitekten Arnstein Arneberg gjennomførte en rekke endringer. Arnebergs tegninger fra 1956 dannet utgangspunkt for arbeidet vårt.

Prosjekter som dette krever stor innlevelse, for målet er både å forandre og å bevare. Monns oppdrag var å skape en bolig som helt og holdent speiler kundens personlige stil samtidig som den spiller på lag med historien og arkitekturen. I praksis betyr det at klassiske og moderne elementer går hånd i hånd på en sømløs måte slik at det ene fremhever det andre.

Den store peisen er kledd med tre ulike typer fliser, og gulvet i heltre eik finnes ingen andre steder enn i dette huset. Den enkle stålhyllen i bakgrunnen fremhever kunst og dekorelementer.

Sofaene kan kombineres på ulike måter. Det er mulig å sitte både på ryggen og setet. Teppet er spesialdesign tilpasset møbelets form, og de hvite bordene kombinerer et lett uttrykk med en tung form.

Vi har hatt ansvar for alt fra A til Å i den store villaen.  Monn har stått for møbleringsplaner, spesialinnredning, helhetlige farge-, material- og møbelvalg samt fine detaljer som får boligen til å fremstå som enkel og eksklusiv på samme tid. De fleste faste og løse innredningsløsninger er spesialdesignet, og alt bygger opp om et helhetlig interiørkonsept. Det gjelder helt ned til valg av dørhåndtak og listverk.

Kunden var spesielt opptatt av at interiøret skulle være dust og nøytralt, dels for å fremheve all kunsten i boligen og dels for at uttrykket skal være upåvirket av trender. Beige, lyse bruntoner og bruk av sten og naturlige materialer er derfor gjennomgående.

 

Innredningen er inspirert av jugend- og art deco-stilene med tydelige innslag av moderne elementer utviklet spesielt for dette prosjektet. Et godt eksempel er det store spisebordet som er tilpasset arkitekturen i karnappet der det er plassert. Lampene er vintage-produkter, og det samlede interiøret lar kunsten komme til sin rett.

Den luksuriøse baren er boligens viktigste statement. Den er laget som et samlingssted egnet for familieliv, formelle sammenkomster og fester. Selve baren er bygget av Taj Mahal-sten med integrert belysning.

Kjøkkenøyen rommer alle tenkelige funksjoner og er bygget i én og samme type sten. I bakkant skimtes pantryet, utstyrt med dører som åpner seg automatisk.

Rikelig med oppbevaringsplass var et viktig punkt i kundens kravspesifikasjon. Alt av garderober, hyller og sengegavler har Monn designet og er laget av møbelsnekker.

Den renoverte villaen utmerker seg også ved utstrakt bruk av avansert teknologi.  Både lyd, lys og kameraer i alle soner og alle rom kan styres fra en iPad.

 

 

Badekaret er bygget av flis med en speilvegg som bidrar til ekstra romfølelse. Både vasker og skap er spesialdesignet for prosjektet. Alt av armaturer og belysning er integrert, og speilene er festet i taket.

Soverommet har frittstående seng med integrert lys og sengegavl som skjuler et skrivebord. Skapene er integrert og holdt i samme farge som de mørke veggene, og gjør at de blender inn i interiøret. Walk-in-closet med heldekkende teppe finnes i tilknytning til rommet.

foto: Yvonne Wilhelmsen

Alt inventar på barnerommet er spesialdesignet og plassbygd. Teppe og velurgardiner skaper en lun atmosfære, og fargevalget er tilpasset ønskene til barnet som bruker rommet.

Vinrommet er kledd med rosa og grønn marmor. Det flislagte bordet er holdt i samme stil som gulvet. Ledlys i taket og en integrert bord i gulvet understreker det eksklusive preget.

I loftsetasjen finner man et bad, gym og kontor. Gymmen har et røft og mørkt uttrykk med dekorativ belysning.

Lignende prosjekter