Dynamisk barnerom

Interiørarkitekt MNIL Frida Midttun Finnerud hos Monn interiørarkitekter er opptatt av løsninger som varer. Da datteren hennes var på vei, satte hun seg et ambisiøst

Frida bestemte seg for å skape et barnerom som kan fungere uten ominnredning helt til datteren flytter ut. Takket være langsiktig planlegging kan rommet «vokse» med barnet.

Enkeltelementer vil selvsagt kunne skiftes ut etter som årene går, og det er valgt overflater som uten problem kan sprøytemales ved behov. Men grunnstrukturen ligger fast, forteller interiørarkitekten.

 

 

Takket være en veggplate med spor og solid festeanordning kan bordplaten flyttes til ønsket posisjon, og det gjør løsningen 100 % fleksibel. Veggplaten har Frida selv designet, og hun ser for seg at den lille hyllen over bordet med tiden blir til en hylle under bordet.

 

Rommet tilpasset en tenåring
Barnerommet i dag

Smarte løsninger eller flere kvadratmeter?

 

Leiligheten er en treroms på 64 m2, og Frida og familien har bestemt seg for at der vil de bli. Boligen har sentral beliggenhet, balkong, felles hageflekk og peis. Den ligger i et rolig og vakkert strøk.

 

 

Radiatoren måtte innkasses av sikkerhetshensyn, og når innkassingen ble forlenget, kunne det lages mer oppbevaringsplass. Fridas datter på 3,5 år har stor nytte av den grunne bokhyllen. Som fagperson mener Frida at alle løsningene vil fungere like godt for en tenåring som for et yngre barn. Bordet egner seg for eksempel både til lekselesing, hobbyprosjekter og som sminkebord.

 

Fordi leiligheten er så kompakt, er samme fargepalett brukt i soverommene og gangen mellom dem. Barnerommet har et dermed fått et uttrykk som er aldersuavhengig og kjønnsnøytralt. Løse elementer er holdt i en mer leken stil.

 

På spørsmål om hvordan hun vil se på barnets fremtidige fargeønsker svarer Frida slik:

 

 

Bærekraftig livsstil

Frida setter barnerommet inn i en større sammenheng og mener at flere bør gå for kompakte boliger.

 

 

Med begrenset plass reduserer man automatisk forbruket og lever mer bærekraftig. Mye fast innredning hindrer dessuten hyppig utskifting av møbler.

Lignende nyheter