Bygget er verneverdig, og arbeidet med å få på plass de nødvendige tillatelsene var omfattende. Prosjektet måtte innom både plan- og bygningsetaten og byantikvaren. Dette gjorde at det tok hele tre år før rehabiliteringsprosessen var fullført.
Fordi loftet skulle integreres i leiligheten var det nødvendig å pusse opp begge etasjer slik at sluttresultatet ble helhetlig. Grundig planlegging førte frem til to praktiske soner som fungerer godt sammen i det daglige.
Bjelkene på loftet ble bevart slik de var, noe som forsteker det røffe preget samtidig som det gir materialitet. Kalkmalingen på veggene har samme effekt: Den fremkaller en følelse av rå betong. Malingen er brukt oppe og i kjøkken og gang nede slik at de to etasjene bindes sammen. Laminat-gulvet med fiskebenslook tilfører mønster og spenning.
Atmosfæren i leiligheten er koselig og varm. Virkemidlene er bl.a. teppegulv på soverom, velour-tekstiler, messingdetaljer og en lun fargepalett. Sort er brukt som gjennomført kontrastfarge: både trappen, armaturet og de mørke flisene på kjøkkenet og flere lamper rammer inn interiøret.
Leiligheten har få vinduer og svært begrenset lysinnslipp. Montering av et glassparti i loftsgulvet gjorde det mulig å dra nytte av dagslyset i underetasjen. Dette uvanlige grepet gir leiligheten et særpreg som blir lagt merke til. Mellom stue og soverom er det satt inn en skyvedør i glass som sikrer at den øverste etasjen blir så åpen og lys som mulig.
Lyskildene i boligen dekker alle behov. Downligts på takbjelkene kan vinkles slik at de lyser opp ulike soner etter valg, og det er installert et gjennomtenkt opplegg for allmen belysning, stemningsbelysning og funksjonsbelysning.