Ensjøparken, Monn utvikler et ungt og urbant bomiljø

Det er ikke bare NRK som flytter til Ensjø. Sammen med Profier, Kolberg Eiendom og MAKE Arkitekter er Monn nå i ferd med å utvikle 180 leiligheter av høy standard i det som kalles bilbyen på Ensjø. Leilighetene får adresse Gladengveien 8.

Profier er for tiden blant de mest toneangivende og aktive av eiendomsutviklerne og har i dette prosjektet definert urbane boligkjøpere som hovedmålgruppe. Boligene får et bymessig preg bygget rundt kontraster der innsiden av bygningene speiler fasadeuttrykket, omgivelsene rundt og menneskene som skal bo og ferdes i området.

 

Monn har designet inngangspartier, trapperom og korridorer. Vi har utviklet tre forskjellige varianter av interiørkonseptet, som består av materialer, fargepalett og belysning. Designelementene er identiske, men palettene er ulike. Målet er at den enkelte inngang skal skille seg ut fra naboinngangen og ha sin egen atmosfære.

 

Designet er lekent og industrielt, og metall er brukt gjennomgående i himlingen i første etasje. Uttrykket mykes opp i velkomst-sonen der man møtes av lune, grønne vekster. Gulvflisene ligner på terrazzo, noe som gir et særpreg få andre boligbygg har. Dette forsterkes av den fargerike og tydelige markeringen av inngangene til leilighetene.

 

Konseptet i Gladengveien byr på flere overraskende designelementer, så som overdimensjonert skilting og tredimensjonale vegger med planter som gjør det morsomt å gå i de lange korridorene.

 

For å lese mer om prosjektet, se her.

Lignende prosjekter