På innsiden av en oase

Det norske Diakonhjem står bak et omfattende utbyggingsprosjekt på Steinerud i Oslo. Fordi arbeidet kommer til å pågå i flere år, bestemte vår oppdragsgiver seg for å involvere omgivelsene ved å vise frem det planlagte sluttresultatet.
.

Vinyl

Materialet er lekent, formbart og miljøvennlig.

Vinyl

Materialet er lekent, formbart og miljøvennlig.

.

Skai

Imitert skinn er solid, lettstelt og oppleves som et naturelement.

Skai

Imitert skinn er solid, lettstelt og oppleves som et naturelement.

.

Perforert metall

Materialet er enkelt å henge ting på. Lyset skinner gjennom det og gir plantene gode vekstforhold.

Perforert metall

Materialet er enkelt å henge ting på. Lyset skinner gjennom det og gir plantene gode vekstforhold.

I stedet for å isolere visningssenteret i et eget lokale valgte Diakonhjemmet å plassere det der folk ferdes. En grønn oase ble skapt i lobbyen på VID vitenskapelige høyskole, og her kan ansatte, studenter, pasienter, pårørende og andre interesserte skaffe seg kunnskap om bygg og fasiliteter som foreløpig finnes kun på tegnebrettet.

Området der lobbyen ligger fungerer i dag som møteplass, vrimleareal og arbeidsplass for skolens studenter. Visningssenteret er integrert på en slik måte at lokalets øvrige bruksmåter ikke forstyrres. Alle brukergruppers behov er dekket.

Uttrykket preges av organiske former og rene linjer. Sittebenken har overflate av kunstig skinn i en varm fargetone. Materialet er valgt fordi det er hygienisk, enkelt å holde rent og tåler hard bruk og mange mennesker.

Informasjonsmonteren er det første man ser. Den vekker nysgjerrighet og inviterer til interaksjon. All vegetasjonen gjør at visningssenteret skiller seg ut i det store arealet. Plantene bidrar til godt inneklima og har lyddempende effekt.

Senteret er multifunksjonelt og universelt utformet. Det har et skulpturelt preg og fungerer derfor som et statement i rommet. Det sanselige preget er gjennomgående: bilde, lys og integrert lyd skaper en særegen stemning som man kan oppleve sammen med andre eller alene i en privat sone. De burgunderrøde barstolene er gjenbruktsmøbler.

Folien på gulvet fremhever møbelets form. Visningssenteret har av naturlige årsaker begrenset levetid, og løsningene kan demonteres og gjenbrukes når utbyggingen er fullført.

Lignende prosjekter