Monn for Norkart

Teknologiselskapet Norkart har et sterkt ønske om å bidra til et smartere samfunn. Selskapet er en ledende leverandør av kommunalteknikk, kart- og eiendomsinformasjon til offentlig og privat sektor.

Norkarts lokaler omfatter hele 2000 kvm. Monn har utviklet konsept, møbleringsplaner og alt av tekniske tegninger for prosjektet og bidratt i prosjekteringen underveis.

Sentralt i konseptet står ideen om en grønn oase med en mørk kjerne. Ved å gi assosiasjoner til natur, skog og vidder speiler interiøret sentrale elementer i medarbeidernes arbeidshverdag og reflekterer selskapets identitet og oppdrag.

Lokalet har vinduer på alle vegger og rikelig med naturlig dagslys. De 140 arbeidsplassene er lagt i den ytre delen av arealet, langs veggene. I den indre, mørkere sonen finnes kjøkken, stillerom, møterom og sosiale treffpunkter.

Det er lagt vekt på at atmosfæren skal være lun, men likevel ha nerve. Gulvet i den ytterste delen er dekket av et teppe i en klar grønnfarge, kombinert med elementer i eik og frodige planter. Paletten er nøytral, men likevel spenstig med sin blanding av lyst, mørkt og fargerikt. Beige dominerer med innslag av burgunder og mørkegrønt samt sorte detaljer.  Kjøkkensonen, som har spilehimling og tapet på den ene veggen, utgjør et blikkfang.

Gitt lokalets størrelse sto arealdisponering og utforming i fokus. Gjennomtenkt plassering av  romskiller sørger for at hvert enkelt team får en følelse av personlige omgivelser. Disse romskillene er samtidig oppbevaringsmøbler med akustisk funksjon i form av planter på toppen. Elementene er flyttbare, noe som gir fleksible løsninger og bedrer flyten i lokalet.

Lignende nyheter