Få maksimalt ut av dyre kvadratmeter med spesialdesign

Svaret på plassproblemer er ikke nødvendigvis mer plass – det kan like gjerne være bedre organisering. Spørsmålet er hvordan vi kan få mer ut av de kvadratmeterne vi har heller enn hvordan vi kan få flere kvadratmeter.

kontor spesialdesign Nettbureau kontor spesialdesign Nettbureau

Grunnene til å velge spesialdesign fremfor hyllevare er mange. Hver eneste krik og krok kan utnyttes slik at man får mest mulig ut av arealet.  Dessuten kan man ved hjelp av spesialdesign forsterke ønsket bedriftskultur og identitet samt speile virksomhetens arbeidsprosesser.

Behovet for fleksibilitet og variasjon kan også i mange tilfeller dekkes enklere med spesialdesign enn med standardløsningene som tilbys i markedet. Sist, men ikke minst: Spesialdesign brukes for å understeke prosjektets estetikk og gi den lille ekstra wow-effekten. Man får noe som ingen andre har.

 

Nettbureau

 

Medarbeidere er unge, og lokalet benyttes til langt mer enn tradisjonell 8-16 kontoraktivitet. Målet var et stort fellesareal som ble innredet med en tribune og en solid vegg med to hexagon-formede åpninger som fungerer som sitteplasser.

En stor flatskjerm er plassert i tilknytning til tribunen. Arealet brukes til fellesmøter for alle, møter med selskapets avdelinger utenbys og i utlandet, sosiale sammenkomster og TV-spill.

 

Det romslige trappearealet er blitt til et flerbruksområde. En innebygd garderobe med sittebenk og skuffer til tøfler og treningsbager gjør at viktige kvadratmeter kunne spares inne i selve lokalet. Møbelsnekkeren hjalp oss å utnytte hele vegglengden –  også den delen der trappetrinn kompliserte løsningen.

kontor spesialdesign Nettbureau 17 kontor spesialdesign Nettbureau 17
spesialdesign Nettbureau 10 spesialdesign Nettbureau 10
spesialdesign Nettbureau 11 spesialdesign Nettbureau 11

Ammerudlunden sykehjem

Dette møbelet har som formål å være miljøskapende, samtidig som det skjuler en teglvegg som vi ikke kunne dekke med gips og male. Bokreolen er en settekasse for bøker og gjenstander som stimulerer minner hos beboerne.

De store blomsterkassene har hjul, og når plantene vokser til og klatrer på espalieret, vil de bli effektive romdelere. Målet var å lage en avskjermet sone der personalet kan sitte uforstyrret og der beboerne kan ta mot besøk.

spesialdesign Ammerudlunden 10 spesialdesign Ammerudlunden 10

Sofaen utenfor sykehjemmets seremonirom er plassbygget, bl.a. fordi brannvernhensyn ikke tillater løse møbler. Det var viktig at sonen er enkel å vedlikeholde og fremstår som ryddig. Treveggen er laget som en lysinstallasjon og skaper en illusjon av solskinn. Dette kompenserer for mangelen på dagslys.

 

spesialdesign Ammerudlunden 23

Lignende nyheter