Interiøret ditt skal fortelle hvem du er

Interiørarkitekt Trond Ramsøskar forundrer seg over dem som er altfor opptatt av trender. Forutsetningen for en personlig stil er at du viser hvem du er og tar vare på din egen historie, fastslår han.

Både stil og konsept må velges med omhu slik at innredningen speiler smaken og identiteten din.  I tillegg er det viktig å huske at gjenstander som betyr noe for deg, også gir uttrykk for hvem du er. Slike gjenstander fortjener å bli med fra livsfase til livsfase.

Trond gir deg tre enkle råd:

For det første: Når du innreder, bør du alltid ha som rettesnor at personligheten din skal komme til uttrykk i interiøret. Noen foretrekker stram minimalisme, mens andre er glade i retro. Noen kjøper designprodukter; andre velger gjenbruk og liker seg på loppemarkeder. Ulikheter i smak viser seg ikke minst når det gjelder farger. Kjenner du etter, vet du intuitivt hvilke farger du liker å omgi deg med og hvilke du bør unngå.

Foto: Slettvoll/Margaret de Lange

Eierne av dette kjøkkenet foretrekker en lys og enkel skandinavisk stil. Den spesialdesignete kjøkkenøyen forteller at de har sans for et stramt, eksklusivt og moderne uttrykk.

Soverommet vitner om eiere som liker en fargerik og frodig stil. De trekker mer enn gjerne naturelementer inn i boligen.

For det andre: Ta vare på det som gir deg gode følelser. Det kan være en gjenstand som du har arvet eller kjøpt på en vellykket ferietur. Det kan også være et møbel som minner deg om barndommen eller om et stadium i livet som du ser tilbake på med glede.

For det tredje: Gjenbruk møbler og gjenstander med omhu, og glem ikke mengdeforholdet mellom nytt og brukt.  Er halvparten gammelt og halvparten nytt, vil rommet virke uferdig og litt rotete. Det kan se ut som om du ikke har klart å bestemme deg for en tydelig stil. Løft heller frem enkeltgjenstander.  Da oppnår du en tydelig kontrasteffekt som gir et levende og ikke minst personlig interiør.

Lignende nyheter